Световното клубно първенство навлиза в решителната си фаза, като ФИФА планира да експериментира с нови правила в заключителните мачове от турнира. От полуфиналите в надпреварата Международната футболна асоциация предвижда въвеждането на три промени.

Първата от тях е, че всеки сменен футболист трябва да напусне терена през най-близката крайна линия. Така ФИФА се надява да избегне бавенето на време от играчите на отбора, който води в резултата.

Втората промяна предвижда футболистите на противниковия тим да могат да пресичат подавания от аут или фаул в наказателното поле. Според настоящите правила топката първо трябва да напусне наказателното поле, за да може друг играч да играе с нея.

Последната промяна гласи, че хора от щаба на отборите също ще получават картони за нарушение на правилата от скамейката, вместо само устна забележка от съдията.

Полуфиналите на турнира започват днес с мач между "Ал Аин" и шампионът в Копа Либертадорес - "Ривър плейт". Аржентинският тим се наложи драматично срещу "Бока хуниорс" в емоционален сблъсък, чийто реванш се игра в Мадрид на стадион "Сантяго Бернабеу".

В другия полуфинал европейският шампион "Реал" (Мадрид) ще се изправи срещу японския "Кашима антлърс". Двата отбора ще играят в сряда от 18.30 ч. в Абу Даби, като испанският гранд ще търси трета поредна и общо четвърта титла в надпреварата. Финалът е в събота.

  Дневник