Тотнъм" и "Челси" се класираха за полуфиналите в турнира за Купата на Лигата след победи над "Арсенал" и "Борнемут". Двата тима се присъединяват към "Манчестър сити" и третодивизионният "Бъртън албиън", които си осигуриха участие сред четирите най-добри във вторник.

На "Емиратс" "шпорите" си върнаха за загубата в дербито на 2 декември, като спечелиха с 2:0. Този път "Тотнъм" беше по-добрият отбор на терена, като показа ефективна игра. Головете за победителите вкараха Хюн Мин Сон в 20-ата минута и Деле Али в 60-ата.

За "Арсенал" загубата е втора поредна, след като през уикенда "артилерисите" отстъпиха на "Саутхемптън". Преди това тимът на Унай Емери беше в серия от 21 срещи без поражене във всички турнири.

Първата част премина под диктовката на "Арсенал", но въпреки превъзходството си и владението на топката, футболистите на Емери не успяха да преодолеят защитата на гостите. "Тотнъм" отправи едва един точен удар за 45 минути, но той се оказа гол.

След бърза контраатака Деле Али подаде по прекрасен начин към Сон, а той не сгреши, останал очи в очи с Петър Чех.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени, като "Арсенал" беше по-активен, опита да обърне срещата, но срещу себе си имаше добре организиран тим. Точно час след началото на мача "шпорите" вкараха втори гол, който приличаше на първото попадение.

Хари Кейн пусна извеждащ пас към Али, който технично прехвърли Чех – 2:0.

Дневник