Лондонската полиция започна разследване на инцидента с хвърлена по Деле Али бутилка. Случката се разигра по време на победата на "Тотнъм" над местния съперник "Арсенал" с 2:0, а халфът отбеляза втория гол за "шпорите". С победата те се класираха в полуфиналите в Купата на Лигата, където ще се изправят срещу друг лондонски отбор - "Челси".

В 73-ата минута, когато английският национал изпълняваше странично хвърляне, към него полетя пластмасова бутилка, която го уцели по главата. Али видя кой го замери и с жест показа резултата в онзи момент от мача - 2:0.

От "Арсенал" потвърдиха пред Би Би Си, че преглеждат видеата от камерите по стадиона, за да намерят извършителя. От полицията пък заявиха, че арести не е имало.

"Ако това се беше случило в друга държава, тогава стадионът би бил затворен за няколко мача", смята мениджърът на "Тотнъм" Маурисио Почетино. "Късмет беше, че не стана голям проблем, но хората на стадионите трябва да бъдат по-внимателни. Нужно е да се опитаме да избягваме подобни ситуации", добави той.

Това е втори инцидент по време на мачове между двата лондонски тима, след като на 2 декември бананова кора бе хвърлена към нападателя на "Арсенал" Пиер-Емерик Обамеянг.

Дневник