Левски" няма да бъде изхвърлен от европейските турнири. Това обяви клуба чрез отворено писмо към феновете си и обществеността. По-рано днес на сайта на Европейската футболна асоциация (УЕФА) излезе информация, че клубът е санкциониран за нарушаване на финансовия феърплей.

Сините са глобени със 100 хиляди евро и ако не платят задълженията си до 28 февруари 2019 г., ще бъдат изхвърлени от следващия европейски турнир, за който се класират в рамките на следващите два сезона.

"Имаме план как да решим поставените задачи в срок до 31 януари 2019 година", гласи съобщението на клуба.

Чрез декларация на официалния сайт, подписана от изпълнителния директор Красимир Иванов, "Левски" коментира новината за санкцията, наложена от европейската централа.

"За да не даваме повод за спекулации, искам веднага да изясня този въпрос. Като част от лицензирането на клуба за участие в европейските турнири ние сме подлагани всяко тримесечие на преглед, свързан с отговаряне на критериите за лицензиране. Като част от този процес сме получили предписания за неща, които клубът трябва да свърши в определени срокове".

"Както заявихме по-рано тази седмица във вторник, ние сме наясно с условията, на които клубът трябва да отговоря и имаме план как да решим поставените задачи в срок до 31 януари 2019 година. Точно, както направихме с уреждането на взаимоотношенията по делото с Дъстли Мюлдер в сряда тази седмица. Изключване на клуба от участие в евротурнирите на база на административни критерии няма да има.

Задължения над милион евро

"Левски" има задължения над милион евро, които трябва да плати до края на февруари, съобщава "Дарик радио". Само, ако клубът плати 1 000 040 евро ще избегне изхвърлянето от Европа и ще може да участва в турнирите.

Около 700 хиляди евро от задълженията са към Националната агенция по приходите (НАП). 290 хиляди евро към футболисти и 50 хиляди евро към друг клуб.

Дневник