"Ливърпул" започва най-натоварената част от сезона във Висшата лига с победа. Мърсисайдци спечелиха с 2:0 гостуването си на "Улвърхемптън" в мач, който предложи много битка и единоборства.

С основна заслуга за победата имаше Мохамед Салах. Египтянинът отбеляза първия гол и асистира за втория на Върджил ван Дайк.

"Ливърпул" продължава да е единственият непобеден отбор във Висшата лига, като червените събраха 48 точки след 18 мача. Временно тимът на Юрген Клоп се откъсна с четири точки пред шампиона "Манчестър сити", който приема "Кристъл палас" в събота.

"Улвърхемптън" създаде повече опасности през първата част, въпреки че "Ливърпул" имаше осезаемо предимство в притежанието на топката. Домакините разчитаха на бързи контраатаки и твърди действия в защита, за да спрат атакуващата мощ на червените.

Вълците бяха спрени от вратаря на "Ливърпул" Алисон Бекер, който се отчете с две страхотни намеси срещу Ромен Саис и Джони.

Мърсисайдци взеха преднина в 18-ата минута, когато след бързо изпълнен фаул топката се озова на десния фланг. Садио Мане и Фабиньо размениха двойно подаване, като последният центрира остро към Салах, който се разписа с удар с външната част на стъпалото.

През второто полувреме устремът на домакините секна и "Ливърпул" контролираше случващото се на терена. В 68-ата минута падна втори гол за червените, когато Ван Дайк засече отлично центриране на Салах.

Дневник