"Лос Анджелис лейкърс" прекъсна серията си от две поредни загуби и победи "Ню Орлънс пеликанс" със 112:104 в своята зала "Степълс сентър". Голямата звезда на "езерняците" Леброн Джеймс вдъхнови своите съотборници, като изигра поредния си много силен мач.

Джеймс записа трипъл-дабъл – 22 точки, 14 асистенции и 12 борби. Той реализира осем от 20-те си стрелби и не вкара нито веднъж от тройката, но компенсира с много активни действия под коша и най-вече в защита.

"Лейкърс" контролираше срещата, като позволи на "пеликаните" да водят с едва три точки. Това се случи в началото на мача. На почивката авансът на Джеймс и компания беше четири точки, а пред финалните 12 минути – шест.

Кайл Кузма се отчете с 23 точки, а Брендън Инграм завърши с 18. За "Пеликанс" центърът Антъни Дейвис записа дабъл-дабъл с 30 точки и впечатляващите 20 борби. Джулиъс Рандъл добави 21 точки.


"Лос Анджелис" заема четвърто място на Запад с баланс от 19 победи и 13 загуби. "Ню Орлиънс" е едва 13-и с отрицателни показатели – 15 успеха и 18 поражения.

"Сан Антонио спърс" записа впечатляващ успех със 124:98 срещу гостуващия "Минесота тимбъруулвс". Последните пет победи на "шпорите" дойдох с разлика от 25 или повече точки.

Тимът играе все по-силно напоследък и се изкачи до седмото място в Западната конференция, като е в зоната на плейофите. "Минесота" е 14-и, заемайки предпоследното място в конференцията.

Брин Форбс беше най-резултатен за "Сан Антонио" с 22 точки, а Марко Белинели добави 17. Общо седем играчи на "шпорите" завършиха с 10 или повече точки в срещата. За "Минесота" 15 реализира Андрю Уигинс.

Лидерът на Изток "Торонто раптърс" записа 25-а победа в 34 двубоя от началото на сезона. Канадският тим се наложи над "Кливланд кавалиърс" със 126:110 в своята "Скотиабанк арена".

Много силен мач изигра звездата на "Торонто" Кауай Ленърд, който вкара 37 точки. Крилото реализира 12 от 16-те си стрелби от игра. Той беше точен и при 11 от 12-те си опита от наказателната линия.

Дневник