Министърът на спорта Красен Кралев обяви, че в София скоро може да се появи нов многофункционален комплекс на "Червено знаме". Пред Нова телевизия Кралев заяви, че там могат да бъдат издигнати плувен басейн, тенис кортове и зала.

"Там се готви много мащабен инвестиционен проект. Могат да бъдат издигнати плувен басейн, тенис кортове, зала, дайте ни малко време, за да си свършим работата. Когато му дойде времето, там има идеална възможност да се реализира мащабен проект", каза министърът на спорта.

Това пряко касае волейболният клуб ЦСКА, който ползва базираната там зала "Васил Симов". Дълго време ЦСКА изчакваше приемането на новия закон за спорта, за да може да вземе за дългосрочно ползване залата.

"Преди няколко седмици се видяхме с началника на НСБ и той ми обясни накратко каква идея имат за този комплекс, което е много хубаво. Въпросът е с неизясненият статут на волейболния клуб на този комплекс. Аз съм спокоен, защото държавата няма по-лоялен ползвател от нас. Нашата зала е останала единствената в комплекс "Червено знаме", така че не вярвам министърът на спорта и държавата да тръгнат да правят нещо лошо на ЦСКА. Ние сме тук от 1968 година. Искаме да продължим със славната традиция на нашия клуб, така че се надявам колкото се може по-бързо да има яснота по темата", каза Александър Попов.

През март държавата обяви конкурс за намиране на инвеститори за спортния комплекс.

"Червено знаме" има ключова роля в историята на българския спорт. Комплексът включваше бази за развитие на различни спортове - назад във времето там имаше пързалка и няколко футболни терена, ползвани от школата на ЦСКА, но на мястото им беше построена "Арена Армеец". В "Червено знаме" влизат още нефункциониращи хотел и плувен комплекс, както и няколко зали, сред които и волейболната "Васил Симов".


Миналата есен спортният комплекс беше апортиран заедно с още няколко ключови имота в "Сердика спортни имоти". В новосъздаденото дружество, което е собственост на ММС, попаднаха още стадион "Българска армия", спортният комплекс в Панчарево и част от спортен комплекс "Къро".

Преди няколко дни министърът на спорта заяви, че в началото на 2019 г. държавата ще изгради нова зала за художествена гимнастика. Според Попов именно такава зала се прави в съседство на "Васил Симов".

Дневник