Собственикът на "Левски" Спас Русев не е притеснен от санкцията, която беше наложена на клуба от УЕФА за нарушаване на финансовия феърплей.

Задълженията, които "Левски" трябва да плати до края на февруари, за да избегне изхвърлянето от Европа са на стойност 1 000 040 евро. Те са дължими към края на втория мониторингов период (30 септември), на който клубът е бил подложен. Около 700 хиляди евро от задълженията са към Националната агенция по приходите (НАП). 290 хиляди евро към футболисти и 50 хиляди евро към друг клуб.

Освен дълговете сините трябва да платят и глоба от 100 хиляди евро за нарушаване на финансовия феърплей.

Русев коментира в интервю за "Блиц", че за "Левски" няма "никакви притеснения и опасения".

"Левски" не е спрян от участие от европейските клубни турнири. Просто в писмото на УЕФА се казва, че до края на февруари 2019 г. трябва да погасим определени задължения, за да бъдем допуснати до участие. Това е стандартна процедура на УЕФА. Всичко това е предвидено и планирано, така че не виждам никакви притеснения и опасения за Левски", каза бизнесменът.

Той отговори и на критиката от сдружението на феновете тръст "Синя България", с което те поискаха да бъдат направени структурни промени в клуба.

"Ако тръст "Синя България" имат управленска структура, бизнес план и модел, който би направил клубът печеливш и финансово успешен, моля да я представят. Аз зная, че Павел Колев също изготвя програма, която ще бъде представена в следващите дни. Но ако тръст "Синя България" има такава програма, аз съм готов в началото на следващата 2019 г. да свикам Общо събрание, за да я разгледаме. Готов съм да си подам оставката като председател на Надзорния съвет и ще призова и останалите членове на Надзорния съвет и на Управителния съвет да подадат оставка".

Русев изрази увереност, че поканеният от него за нов изпълнителен директор Павел Колев ще приеме и ще започне работа в клуба.

Дневник