Българинът Алберт Попов записа най-доброто си класиране в Световната купа по ски алпийски дисциплини, след като завърши 16-и в италианския курорт Мадона ди Кампилио. 21-годишният скиор влезе едва за втори път в точките и подобри представянето си от Леви, когато беше 20-и.

Това е най-предното класиране за България в Световната купа от 1986 г. Тогава Петър Попангелов завърши 14-и, отново в Мадона ди Кампилио.

Попов успя да влезе във втория манш, независимо че беше със 72-и стартов номер. Той даде 15-и резултат в първия манш, като беше пред далеч по-опитни и доказани скиори като Стефано Грос, Дейв Райдинг, двукратният световен шампион Жан-Батист Гранж, Феликс Нойройтер и Алекси Пинтюро.

Във втория манш той даде 14-о време. Българинът имаше и късмет, след като някои от големите претенденти не завършиха.

Състезанието на пистата "Каналоне Мирамонти" беше много оспорвано, а победата грабна Даниел Юл. Швейцарецът взе своя първи успех в Световната купа, след като в досегашните си 56 старта имаше само два подиума.

След първия манш Юл беше четвърти. Във второто спускане обаче Хенрик Кристоферсен и Марсел Хиршер пропуснаха врата и не успяха да спорят за победата. Норвежецът не завърши, докато Хиршер остана едва 26-и.

На подиума зад Юл се наредиха двама австрийци Марко Шварц и Михаел Мат.

Състезанието обаче беляза спиране на исторически серии. Кристоферсен не успя да изравни рекорда от поредни влизания в подиума на Ингемар Стенмарк (12). Хиршер пък пропусна да стане първият скиор с 15 победи в рамките на една календарна година.

Носителят на Големия кристален глобус беше спечелил девет от последните 10 старта в дисциплината. Той пропусна да стане и първият след Джорджо Рока (2005-06), който печели първите три слалома за сезона.

Победата на Юл го изкачи на второ място в класирането в слалома. Той е със 185 точки, само на 15 зад Хиршер. Трети е Михаел Мат със 141 точки. Алберт Попов вече има 26 точки в актива си и е 24-и за малкия глобус.

В генералното подреждане Хиршер води убедително с 620 точки пред Кристоферсен с 352.

След Коледа скиорите алпийци имат стартове в Бормио, които обаче са спускане и супер-Г, като ще се проведат на 28 и 29 декември.

Дневник