Барселона" спечели четвърта поредна победа в Ла Лига, като надви с 2:0 "Селта" на своя "Камп ноу". Шампионите си осигуриха да зимуват на първата позиция в класирането, като завършват 2018 г. с аванс от три точки пред "Атлетико" (Мадрид).

Футболистите на Ернесто Валверде решиха всичко преди почивката, когато паднаха и двата гола.

Усман Дембеле откри в десетата минута, като се озова непокрит на правилното място. Вратарят на гостите от Виго Рубен Бланко изби удар на Лионел Меси, но топката попадна в Дембеле и той не сгреши.

Последваха много силни минути за каталунците, но гол така и не падаше, след като последното подаване убягваше на играчите на Валверде. Все пак в 45-ата минута "Барселона" удвои аванса си и уби интригата в срещата.

Много активният Жорди Алба намери по прекрасен начин Меси и го изведе сам срещу вратаря на "Селта". За капитанът на "Барселона" не беше никакъв проблем този път да преодолее Бланко.

Аржентинецът вкара 15-ия си гол в 15 мача от началото на сезона в Ла Лига, като освен това има и 10 асистенции. Меси се разписва в трети пореден двубой.

След почивката "Барселона" свали темпото и доиграваше мача. "Селта" имаше своите шансове, но добрите намеси на Марк-Андре тер Стеген не позволиха на гостите от Виго да вземат нещо.

Дневник