Ювентус" спечели дербито от 17-ия кръг на Серия А срещу "Рома" с 1:0 и продължава уверено защитата на титлата в Италия. "Бианконерите" записаха 16-ата си победа от началото на сезона и осма поредна.

Единственото попадение на "Алианц стейдиъм" в Торино отбеляза Марио Манджукич, който се разписа в 35-ата минута.

С трите точки, които добави в актива си "Ювентус" вече има 49 и води с осем пред "Наполи". По-рано днес неаполитанците победиха у дома "Спал". "Рома" остава десети с едва 24 точки от 17 срещи.

Първата част на мача беше по-качествената, като двата отбора играха отворено и търсеха головете. По-опитният състав на "Ювентус" обаче нанесе своя удар в решителен момент, като успя да поведе в 35-ата минута.

Десният бек Матия Де Шилио центрира от фланга, намирайки Манджукич, а хърватинът се разписа с глава. Нападателят отбеляза шестия си гол в домакински мач от началото на сезона.

През второто полувреме нервите на терена взеха връх, като зачестиха и по-острите влизания. "Бианконерите" имаха претенции за някои отсъждания на главния съдия Давиде Маса, като Роналдо искаше дузпа.

Веднъж и попадение на Джорджо Киелини беше отменено заради нарушение срещу вратаря на "Рома" Робин Олсен.

Едва в последния четвърт час "вълците" от Рим потърсиха по-активни победата, когато на терена се появи и възстановения след контузия Един Джеко. Няколко пъти удари от далеч бяха блокирани.

Най-чистото положение пред "Рома" се откри в 90-ата минута, когато Брайън Кристанте стреля с глава, но Войчех Шчезни беше на мястото си и спаси.

В края на мача "Ювентус" вкара още веднъж чрез Дъглас Коста. Попадението обаче беше отменено заради нарушение на Блез Матюиди в началото на атаката. Съдията Маса се консултира със системата за видеоповторения и реши да не признае гола на домакините.

 Дневник