Халфът на "Интер" Раджа Наинголан е отстранен за неопределено време от първия тим, обявиха от клуба чрез официалния си сайт. "Нерадзурите" мотивират решението с "дисциплинарни причини".

"Интер" може да потвърди, че Раджа Наинголан е временно отстранен заради нарушаване на дисциплината", гласи съобщението на сайта на 18-кратните шампиони.

Според Football Italia белгиецът е закъснял за сутрешната тренировка в неделя, като това не е първо негово провинение. През цялата седмица Наинголан се е появявал късно за заниманията.

Наинголан ще бъде извън състава за важното домакинство на "Наполи" на 26 декември в празничния кръг от Серия А. В момента "Интер" е трети с 33 точки, като изостава осем от неаполитанците и 16 от лидера "Ювентус".

Белгийският халф беше привлечен в Милано през лятото срещу 38 милиона евро. Бившият му тим "Рома" получи сумата, както и младия Марко Дзаниоло в замяна. Досега обаче Наинголан все още не успява да впечати на "Сан Сиро".

Той изигра 15 мача във всички турнири, в които реализира три гола. В последния мач на 22 декември срещу "Киево" (1:1) Наинголан започна като титуляр и игра 67 минути.

Дневник