Григор Димитров започва да вижда ефект от работата си с Андре Агаси преди началото на новия сезон. Българският тенисист се готви за турнирите в Австралия, които са първи за годината, като вече е там и тренира за надпреварата в Бризбейн.

Бившият №3 в света потвърди пред "Бризбейн куриер мейл", че Агаси ще бъде до него по време на Australian open.

"Агаси ще бъде с мен в Мелбърн, но що се отнася до идването му в Бризбейн, този въпрос остава открит. Все още уточняваме съвместната си програма. Има много неща, които искаме да изпробваме в най-близко време. От успеха на тяхната реализация ще зависи и съвместната ни бъдеща работа", каза Димитров.

Българският тенисист обясни, че все още той и Агаси нямат планове колко дълго ще работят. Димитров добави, че той и треньорът му Даниел Валверду "уважават времето на Агаси".

"Агаси е страхотен - помага ми много. Започнахме да се опознаваме все повече. Прекарахме поредни седмици заедно и смятам, че това ми е много полезно. Все още не сме решили колко седмици ще останем заедно. Тренираме и опитваме да намерим най-добрия вариант, който ще работи и за него, и за нас като екип. Стараем се да уважаваме времето на другия", допълни той.

През ноември беше съобщено, че Агаси ще бъде консултант в екипа на Димитров и ще пътува за някои турнири с него и треньора му Даниел Валверду.

Дневник