Григор Димитров започна 2018 г. на третото място в световната ранглиста, но я завършва 16 позиции по-надолу. А каква е възможността в края на следващата година отново да е в топ 5?

В прогнозите си сайтът на АТП изчисли, че шансът българският тенисист да приключи следващия сезон сред петимата най-добри е 15%. Шансовете му да е в топ 10 са 45%, а тези да завърши в топ 20 са 80%.

Димитров обяви, че вече работи за връщането на най-добрата си форма. Той разчита на подкрепата на бившия водач в световната ранглиста Андре Агаси.

Българинът е в Австралия, като се готви за турнира в Бризбейн. "Агаси ще бъде с мен в Мелбърн (за Australian Open), но що се отнася до идването му в Бризбейн, този въпрос остава открит. Все още уточняваме съвместната си програма. Има много неща, които искаме да изпробваме в най-близко време. От успеха на тяхната реализация ще зависи и съвместната ни бъдеща работа", каза Димитров преди дни.

"Агаси е страхотен - помага ми много. Започнахме да се опознаваме все повече. Прекарахме поредни седмици заедно и смятам, че това ми е много полезно. Все още не сме решили колко седмици ще останем заедно. Тренираме и опитваме да намерим най-добрия вариант, който ще работи и за него, и за нас като екип. Стараем се да уважаваме времето на другия", допълни българският тенисист.

Завърналият се ударно на върха в световната ранглиста Новак Джокович е тенисистът с най-големи шансове да бъде в топ 5 и в края на следващата година (98%). Следват Рафаел Надал (97%), Александър Зверев (96%) и Роджър Федерер (95%).

Дневник