Кристиано Роналдо помогна на "Ювентус" да избегне първата си загуба за сезона в Серия А. Португалецът влезе като резерва и скоро след това вкара за 2:2 срещу "Аталанта" в двубой от 18-ия кръг в италианското първенство.

В последните секунди шампионите можеха и да направят пълен обрат, но след използване на системата за видеоповторенията гол на Леонардо Бонучи не беше зачетен заради засада.

"Ювентус" остава убедително начело с 50 точки и води с девет пред "Наполи", който довечера гостува на третия "Интер".

Плановете на Масимилиано Алегри бяха Роналдо да почива и затова го остави резерва. В деня преди двубоя треньорът на "бианконерите" заяви, че иска да съхрани нападателя, за да бъде той в най-добра форма през март за решителните мачове от сезона.

Двубоят започна отлично за "Ювентус" и шампионите поведоха още във втората минута. Тогава след центриране от ляво Джимсити не успя да изчисти и си вкара автогол.

"Аталанта" игра сърцато и успя да направи обрат. В 24-ата минута Сапата получи пред наказателното поле и много добре се освободи от защитник на съперника, след което с хубав удар изравни.

Още в началото на втората част "Ювентус" остана с човек по-малко заради втория жълт картон на Бентанкур. Три минути след това Сапата с втория си гол даде преднина на домакините. Колумбийският нападател действа най-добре след ъглов удар и беше точен за 2:1.

Алегри изчака до 65-ата минута, когато пусна Роналдо на мястото на Кедира. Десет по-късно португалецът вкара - след ъглов удар Манджукич насочи топката към него и звездата на отбора с глава отблизо изравни.

До края "бианконерите" потърсиха и обрат, но не успяха. В последната си възможност вкараха, но голът на Бонучи не беше зачетен.

Дневник