Головата суша продължи да бъде проблем за "Милан" и в предпоследния мач на отбора за годината. "Росонерите" записаха нулево равенство при гостуването си на 19-ия "Фрозиноне".

Това беше четвъртият пореден мач от Серия А, в който отборът на Дженаро Гатузо не успя да вкара. За последно съставът се разписа при успеха с 2:1 срещу "Парма" на 2 декември. Последваха три равенства и поражение с 0:1 срещу "Фиорентина".

За последно "Милан" беше в подобна серия без гол в първенството през 1984 г. Тя засилва напрежението върху Гатузо и отбора, породено от неубедителните резултати и отпадането от Лига Европа.

За Гонсало Игуаин това беше седми пореден мач в Серия А без гол. Това е втората му най-слаба серия след осемте "сухи" двубоя с "Наполи" през 2014 г.

Червено-черните започнаха по-дейно и имаха положения чрез Кутроне и Кастийехо. В 30-ата минута Донарума спаси отлично удар на Гильоне. Малко след това Чиано вкара за Фрозиноне", но след намеса на системата за видеоповторения голът не беше признат.

След почивката отново "Милан" имаше възможности, но Кутроне, Игуаин и Романьоли изпуснаха. "Росонерите" са пети с 28 точки.

Дневник