Държавата си постави за цел да увеличи броя на спортуващите хора. Това е заложено в приетата от правителството Национална програма за развитие на физическото възпитание и спорта (2018 - 2020 г.).

"Стратегическата цел е обединяване на усилията на всички държавни, обществени, неправителствени и частни организации за утвърждаване на физическото възпитание, спорта и спортно-туристическите дейности като средство за подобряване на здравето и физическата дееспособност на населението, максимално разширяване дела на обхванатите в организирания спорт за всички от разнообразни социални групи", се казва в информацията на правителствената пресслужба.

Като друга цел се посочва "издигане на спортния престиж на нацията на световно ниво чрез усъвършенстване на националната система за физическо възпитание и спорт в съответствие с водещите европейски практики".

Държавата посочва, че ще се бори за насърчаване на физическото възпитание на хората, както и за стимулиране на спорта за високи постижения и модернизация на спортната инфраструктура.

Дневник