Интер" е наказан да изиграе следващите си два домакински мача пред празни трибуни, реши Серия А. Санкцията е заради расистките прояви, съпътствали мача на "нерадзурите" с "Наполи".

Освен това за третото домакинство на "Интер" трибуната с крайните фенове на отбора ще бъде затворена.

Няколко пъти по време на срещата с "Наполи" привърженици на домакините отправяха маймунски звуци към бранителя на съперника Калиду Кулибали. В края на мача сенегалският футболист беше изгонен след втори жълт картон.

Треньорът на "Наполи" Карло Анчелоти заяви, че три пъти е поискал мачът да бъде спрян, но призивите му не са били уважени. Той предупреди, че при следващи подобни прояви отборът може сам да напусне терена.

"Интер" излезе с обръщение, като заклейми расистките прояви. "Нерадзурите" обявиха, че от създаването си преди 110 години клубът представлява интеграция, гостоприемство и стремеж към развитие.

"Интер" е представен в 29 страни по света - от Камбоджа до Колумбия, като работи с хиляди деца, които са част от "Интер Кампус". Целта е да се възстанови правото на игра на тези, които често са поставени в несигурни условия", се посочва в обръщението.

"От тази нощ преди 110 г., когато нашите основатели поставиха началото на нашия път, винаги сме казвали "не" на всяка форма на дискриминация. Затова се чувстваме длъжни още веднъж да изтъкнем, че всеки, който не разбира или приема нашата история, не е един от нас", добавиха от клуба.

Преди мача около стадиона е имало и масово сбиване, в резултат на което загина запалянко на "Интер".

Дневник