Носителката на 23 титли от Големия шлем Серена Уилямс заяви, че вече е забравила скандалния финал на US Open и желае да насочи внимание към представянето си през новия сезон. Американската тенисистка поясни, че няма какво повече да допълни по случая и иска той да остане в миналото.

Загубата от японката Наоми Осака във финала на US Open беше последният състезателен двубой на Уилямс. Тогава тя изпусна нервите си и влезе в остър спор със съдията Карлос Рамос, като 37-годишната американка го нарече "крадец" и го обвини в сексизъм. Впоследствие Уилямс беше глобена със 17 хиляди долара.

"Не се опитвам да избегна нищо, просто нямам време да говоря за това. Всички говореха в продължение на месеци и е най-добре да се насочим към по-големи и важни неща", каза Уилямс след мача срещу сестра си Винъс в Абу Даби.

Двете се включиха в демонстративен турнир в столицата на Обединените арабски емирства. Надпреварата е част от подготовката на Серена Уилямс за Australian Open, който започва на 14 януари.

След края на мача американката допълни, че се чувства във форма и главната й цел през 2019 г. е да изравни рекорда на Маргарет Корт от 24 титли в турнирите от Големия шлем.

Дневник