За втора поредна година италианецът Доминик Парис спечели спускането в Бормио от Световната купа по ски алпийски дисциплини. Успехът е трети за 29-годишния състезател в домашната надпревара, като той триумфира в дисциплината и през 2012 г.

Парис записа десетата си победа в Световната купа, като девет от тях дойдоха в спускането. Състезателят от Мерано се качи за 25-и път на подиума в своята кариера.

Триумфът на Италия беше допълнен от второто място на Кристоф Инерхофер. Той изостана с 0,36 сек. от Парис, който финишира с време 1:55,21 мин. Трети на 52 стотни от победителя завърши Беат Фойц от Швейцария.

Състезанието беше белязано от ново тежко падане. В края на надпреварата словенецът Клемен Коси загуби контрол и се оплете в предпазните платна, като беше изведен с хеликоптер от пистата.

Спускането при мъжете се очертава като една от най-непредсказуемите дисциплини в алпийските ски през този сезон. С успеха на Парис в Бормио четвърти различен състезател успя да триумфира в четирите състезания досега.

Предишните спускания през сезона спечелиха Макс Франц (в Лейк Луис), Фойц (Бийвър Крийк) и Александър Аамод Килде (Вал Гардена).

Дневник