Мениджърската агенция "Глобъл Мениджмънт" ЕООД е подала молба в Софийския градски съд с искане "Левски" да бъде обявен в несъстоятелност, съобщи "Дарик".

Справка в Търговския регистър показва, че фирмата е собственост на футболния агент Николай Жейнов. Според информацията клубът има задължения към мениджъра и от година и половина двете страни не успяват да стигнат до споразумение.

Преди ден Окръжният съд във Варна осъди "Левски" да плати 37 500 евро на "Черно море" по споразумение за Мехди Бурабия. Наскоро фирмата за чартърни полети "Титан 77" също поиска обявяване на "Левски" в несъстоятелност заради задължения.

Клубът се намира в тежко положение, след като беше изключен от европейските клубни турнири и получи глоба от 100 хиляди евро заради нарушаване на финансовия феърплей. Сините могат да избегнат наказанието, ако до 28 февруари 2019 г. платят сумите, които са идентифицирани като просрочени задължения към 30 септември 2018 г.

Заъдълженията на "Левски" са на стойност 1 000 040 евро. Те са дължими към края на втория мониторингов период (30 септември), на който клубът е бил подложен. Около 700 хиляди евро от тях са към Националната агенция по приходите (НАП), 290 хиляди евро към футболисти и 50 хиляди евро към друг клуб.

В отворено писмо сините обявиха, че остават спокойни и имат план за действие. Според собственика на тима Спас Русев всичко е "предвидено и планирано". Преди това изпълнителният директор Красимир Иванов увери, че клубът няма да фалира.

Дневник