Григор Димитров ще започне участието си в турнира от АТП 250 в Бризбейн срещу японеца Йошихито Нишиока. Българинът е поставен шести в схемата и ще тръгне от първия кръг.

При успех Димитров ще срещне победителя от двойката Джон Милман и Тенис Сандгрен. Най-високопоставеният играч в потока на българина е Кей Нишикори (№2), като евентуална среща с японеца е възможна на четвъртфинал.

На полуфинал Димитров може да срещне Кайл Едмънд (№3) или Ник Кириос (№8). Носителят на 17 титли от Големия шлем Рафаел Надал е поставен първи и се намира в горната част на схемата, където са още Данийл Медведев (№4), Милош Раонич (№5) и Алекс де Минор (№7).

Димитров и Нишиока ще се изправят за пръв път един срещу друг. 23-годишният японец, който е висок 170 см, е в професионалния тенис от 2014 г., но досега няма значими успехи.

Турнирът в Бризбейн ще се проведе от 31 декември до 6 януари. Много тенисисти се вкючват в надпреварата като част от подготовката си преди Australian Open. Първият за годината турнир от Големия шлем започва на 14 януари.

Димитров, който е 19-и в ранглистата, ще участва за седми път в Бризбейн. Българинът спечели турнира през 2017 г., а през 2013 г. загуби на финала от Анди Мъри. През миналата година Димитров стигна до полуфиналите и има да защитава 90 точки.

Дневник