Директорът на тенис турнира в София Горан Джокович очаква състезанието да бъде едно от най-добрите в категорията "АТП 250" за 2019 г. Думите на сърбина дойдоха на среща с министър-председателя Бойко Борисов и спортния министър Красен Кралев.

Те са обсъдили организацията на турнира, който ще се проведе от 3 до 10 февруари в зала "Арена Армеец", съобщи правителствената пресслужба.

Горан Джокович, който е чичо на водача в световната ранглиста Новак Джокович, се надява събитието да обедини любителите на тениса на Балканите.

Сърбинът допълни, че държавите на Баканите могат да си сътрудничат в тениса по подобие на колегите им във футбола. България, Сърбия, Румъния и Гърция имат намерение да кандидатстват за общо домакинство на световното първенство по футбол през 2030 г. и европейските през 2028 и 2032 г.

В турнира в София ще участват шестима тенисисти от първите 30 в ранглистата. Това са Карен Хачанов (№11 ), Стефанос Циципас (№15), Данийл Медведев (№16), Николоз Басилашвили (№21), Роберто Баутиста Агут (№24) и Фернандо Вердаско (№28) и Гаел Монфис (№29).

Сред поканените е също носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка.

Дневник