Тотнъм" понесе голям удар по амбициите си за титлата във Висшата лига. Тимът на Маурисио Почетино допусна обрат с 1:3 при домакинството си на "Улвърхемптън", като поражението прекъсна серията от пет поредни победи на "шпорите".

"Тотнъм" показа две лица, като имаше значително превъзходство през първата част, когато Хари Кейн даде преднина на тима си. През второто полувреме домакините натискаха, но нито веднъж не застрашиха вртата на "Улвърхемптън".

Гостите изчакваха възможности на контраатака и отбелязаха трите си попадения в заключителните 20 минути на двубоя. Головете за "вълците" вкараха Вили Боли, Раул Хименес и Елдер Коща.

Резултатът е в полза на "Ливърпул", който може да се откъсне на върха при успех в дербито с "Арсенал". Преди мача мърсисайдци имат 51 точки, като водят с шест пред "Тотнъм" и са със седем пред шампиона "Манчестър сити", който гостува на "Саутхемптън" в неделя.

Кейн откри резултата в 22-ата минута след самостоятелен пробив. Голмайсторът на "Тотнъм" беше оставен да поеме по десния фланг, влезе навътре и отбеляза с красив удар с левия крак. Малко по-късно Сон можеше да вкара втори гол за домакините, но направи пропуск.

Постепенно двубоят влезе в монотонно русло, в което "шпорите" владееха топката, а гостите се бяза затворили. "Улвърхемптън" погледна по-смело към вратата на "Тотнъм" и се върна в мача в 72-ата минута, когато Боли засече с глава центриране от корнера.

"Тотнъм" се изтегли напред в търсене на победата и това отвори просранства в защитата. От тях се вълползваха "вълците" в 83-ата минута, когато бърза контраатака завърши с гол на Хименес.

Три минути по-късно домакините имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Кристиан Ериксен, но съдията подмина ситуацията. В ответната атака "Улвърхемптън" стигна до трети гол, който попари надеждите на "Тотнъм" да се върне в мача.

Дневник