Водачът в световната ранглиста Новак Джокович спечели силния демонстративен турнир в Абу Даби. Сръбският тенисист надви трудно с 4:6, 7:5, 7:5 шампиона от миналата година Кевин Андерсън за 2.16 часа игра.

Джокович ще прибере 250 хиляди долара за успеха си в турнира. Носителят на 14 титли от Големия шлем триумфира за четвърти път в надпреварата, с което изравни постижението на Рафаел Надал. Предишните титли на Джокович дойдоха през 2011, 2012 и 2013 г.

В спора за третото място Карен Хачанов победи с 3:6, 6:4, 10:3 (шампионски тайбрек) Доминик Тийм, който замени отказалия се Надал.

Двубоят започна с бърза размяна на сервис-геймове. Джокович имаше една възможност за пробив, но силният сервис на Андерсън влезе в действие и отрази опасността. Южноафриканецът спечели подаването на съперника в деветия гейм и впоследствие затвори сета на свой сервис с 6:4.

Втората част започна огледално на първата, но Джокович беше много по-сигурен в подаванията си. Сърбинът изчака възможността и проби Андерсън в последния момент за 7:5.

Третият сет отново протече при равенство до края, като Джокович пропусна три мачбола при 5:4. Впоследствие носителят на 14 титли от Големия шлем взе своето и триумфира с титлата в Абу Даби.

Дневник