Челси" завърши годината с победа и се доближи до второто място във Висшата лига. Сините постигнаха труден успех с 1:0 срещу "Кристъл палас" и ще посрещнат Нова година на четвъртата позиция.

"Челси" събра 44 точки след 13-ата си победа от 20 мача. Тимът на Маурицио Сари изостава с две точки от втория "Тотнъм" и с една от третия "Манчестър сити", който гостува на "Саутхемптън" в неделя от 16.15 ч.

"Ливърпул" посреща 2019 г. на върха в класирането с 54 точки. "Арсенал" е пети с 38 точки, а "Манчестър юнайтед" допълва топ 6 с 32 точки преди домакинството си срещу "Борнемут" в 18.30 ч.

Нголо Канте отбеляза единствения гол в двубоя между "Челси" и "Палас". Френският полузащитник се разписа в 51-ата минута, за да сложи край на серията на сините от пет поредни гостувания в Лондон без победа.

Двата отбора започнаха предпазливо и опасни ситуации в първите минути липсваха. Първата дойде в 17-ата минута, когато Канте стреля от дистанция, но малко встрани от вратата. Десет минути по-късно Оливие Жиру вкара красив гол, който беше отменен заради засада.

В 35-ата минута Уилиан беше близо до откриване на резултата, но уцели странични стълб след хубаво изпълнение на пряк свободен удар. Малко след това и Баркли можеше да се отбележи зрелищен гол със задна ножица, но топката премина малко покрай гредата.

"Челси" продължи да бъде по-настоятелният отбор и след почивката. В 51-ата минута по-добрата игра на сините даде резултат. Давид Луис пусна отличен извеждащ пас над защитата за Канте, който овладя топката на гърди и с левия край я изпрати покрай вратаря Гуаита.

Играта на "Кристъл палас" продължи да бъде беззъба и след гола, а играчите на "Челси" контролираха темпото с продължителни разигравания. Гуаита трябваше да спасява тима си от втори гол при удар на Уилиан, а четвърт час преди края още едно красиво попадение на Жиру беше отменено заради спорна засада.

Едва в последните десетина минути домакините успяха да се настанят по-трайно в половината на "Челси", но без да създадат реална голова възможност пред вратата на Кепа Арисабалага.

Дневник