Шампионът "Манчестър сити" се върна на победния път във Висшата лига след две поредни загуби. Тимът на Пеп Гуардиола победи "Саутхемптън" с 3:1 като гост и си върна второто място, което отстъпи за около два часа на "Челси". "Гражданите" събраха 47 точки и ще посрещнат Нова година на седем точки от лидера "Ливърпул".

На 3 януари двата главни претендента за титлата ще се изправят един срещу друг в последния мач от празничната програма в английския футбол.

Давид Силва откри резултата за "Сити" на "Сейнт Мерис" след десет минути игра. Шампионите имаха пълно надмощие на терена, но показаха колебания и колебанията от последните няколко мача.

Осем минути преди почивката тимът на Гуардиола допусна изравняване. Александър Зинченко сбърка при изнасянето на топката, а Хойберг напредна и с мощен удар в близкия горен ъгъл не остави шансове на Едерсон - 1:1.


"Сити" обаче успя да нанесе съкрушителен удар в края на полувремето. В 45-ата минута "гражданите" отново поведоха след опит за подаване на Рахим Стърлинг, при който след няколко рикошета се стигна до автогол на Джеймс Уорд Праус.

Дълбоко в добавеното време на първата част гостите стигнаха до трето попадение. Зинченко достави отлично центриране за Агуеро, който се вмъкна между централните бранители на "Саутхемптън" и отбеляза с глава.

След почивката шампионите контролираха двубоя, като владението на топката след последния съдийски сигнал беше 75% в тяхна полза. "Саутхемптън" нямаше много шансове да се върне в мача и остава първи под чертата с изпадащите след 11-ата си загуба за сезона.

Тимът на Ралф Хайзенхютел има 15 точки и изпреварва само по голова разлика "Бърнли", който по същото време победи "Уест хем" с 2:0 у дома. "Фулъм" с 14 точки и "Хъдърсфилд" с 10 точки заемат последните две места в класирането.

Дневник