Григор Димитров ще играе с австралиеца Джон Милман във втория кръг на турнира в Бризбейн. За втора поредна година двамата ще се изправят един срещу друг в тази фаза на надпреварата.

Димитров стартира новия сезон с победа в два сета срещу японеца Йошихито Нишиока. Роденият в Бризбейн Милман преодоля първия кръг на домашния турнир след успех в три сета срещу американеца Тенис Сандгрен - 7:6 (6), 6:7 (6), 6:0.

Българинът и австралиецът ще изиграят втория мач помежду си на ниво "АТП". Преди година, когато защитаваше титлата си, Димитров записа драматична победа с 4:6, 7:6 (8), 6:3, след като спаси два мачбола.

Двамата имат и една среща в сериите "Чаланджър". През 2010 г. Милман печели с 6:3, 6:4 в първия кръг на квалификациите за турнира на тревни кортове в Нотингам.

Австралиецът е на 29 години и заема 38-ото място в световната ранглиста. През 2018 г. той записа 19 победи и 19 загуби в турнирите от календара на АТП, а рекордната му позиция е №33 от октомври.

Милман показа отлична форма в последните месеци от миналия сезон, като достигна до четвъртфиналите на US Open. Той все още няма индивидуална титла, но през 2018 г. изигра първия си финал - на червените кортове в Будапеща, където отстъпи срещу Марко Чекинато.

Двубоят между Димитров и Милман ще се играе в сряда. Ако се справи с австралиеца, българският тенисист ще срещне в четвъртфиналите поставения под №2 Кей Нишикори или победителя от мача между американците Тайлър Фриц и Денис Кудла.

Дневник