Носителката на 23 индивидуални титли от Големия шлем Серена Уилямс се завърна в игра след пауза от четири месеца. 37-годишната американка победи Мария Сакари със 7:6 (2), 6:3, но отборът на САЩ загуби от Гърция в първия си двубой в "Хопман къп".

В първата среща от сблъсъка световният №15 Стефанос Циципас записа труден успех в три сета срещу Франсис Тиафо. 20-годишният грък се наложи с 6:3, 6:7 (3), 6:3 за 2.15 часа в първия си мач на ниво АТП срещу 20-годишния американец.

Уилямс изравни резултата след победата срещу Сакари. Бившата №1, която не беше играла мач от финала на US Open срещу Наоми Осака, имаше нужда от 104 минути, за да стигне до успеха.

"Страхотно е да се завърна и отново да съм тук. Обичам да играя в Австралия. От тук са някои от най-добрите спомени в живота ми", каза Уилямс, която пласира 13 аса и записа общо 29 печеливши удара.

САЩ обаче не успяха да довършат обрата след загуба в мача на смесени двойки. Уилямс и Тиафо отстъпиха с 1:4, 4:1, 2:4 срещу Сакари и Циципас.

Това беше трети двубой от група В на отборното световно първенство за смесени двойки. В първата среща Великобритания победи Гърция с 2:1, а във втората Швейцария започна защитата на титлата с убедителен успех с 3:0 срещу британците.

Следващият двубой е на 1 януари и противопоставя САЩ и Швейцария.

Дневник