Непобеденият на професионалния боксов ринг Флойд Мейуедър отказа кикбоксьора Теншин Насукава след един рунд игра. 41-годишният американец и 20-годишният японец се изправиха един срещу друг в боксов шоумач в Токио.

Мачът продължи само 140 секунди. Мейуедър свали три път на пода своя опонент и след гонга за края на първия рунд от ъгъла на Насукава хвърлиха кърпата. Срещата беше с демонстративен характер, като предвиждаше три рунда по три минути.

"Беше изцяло за шоуто. Забавлявахме се доста. Те искаха това събитие да се случи в Япония и си казах: "Защо не?", заяви Мейуедър. Той допълни, че няма намерение да се завръща на боксовия ринг за официални срещи.

Последният му двубой беше срещу звездата на смесените бойни изкуства (ММА) Конър Макгрегър. Повечето специалисти определиха срещата като цирк за много пари, но тя се игра по официалните боксови правила и американецът записа рекордна 50-а победа от 50 срещи.


Мейуедър беше с четири килограма по-тежък от Насукава - 61 срещу 57. Японецът е с 27 победи в 27 мача в професионалния кикбокс и четири победи в четири срещи в смесените бойни изкуства (ММА).

По неофициална информация Мейуедър ще получи 9 милиона долара за шоумача в Токио.

Дневник