Световният №5 Хуан Мартин ще пропусне първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open. 30-годишният аржентинец няма да се възстанови навреме от контузия.

През октомври Дел Потро претърпя тежко падане по време на мача си срещу Борна Чорич в осминафиналите на мастърса в Шанхай и получи фрактура в капачката на дясното коляно.

"Възстановяването върви добре. По-късно ще обвява къде и кога ще се завърна. За съжаления няма да е в Мелбърн, но съм доволен от напредъка във възстановяването", заяви Дел Потро, цитиран от Би Би Си.

Дел Потро правеше страхотен сезон след няколко много тежки години, в които претърпя няколко операции на китката и имаше дълги отсъствия от корта. Той дори обмисляше да прекрати кариерата си.

През 2018 г. аржентинският тенисист се завърна на голямата сцена. Той спечели първата си титла от сериите "Мастърс", напредна до рекордното в кариерата си трето място в световната ранглиста и стигна до първия си финал в турнирите от Големия шлем от 2009 г.

Освен финал на US Open Дел Потро игра полуфинал в "Уимбълдън" и четвъртфинал в "Ролан Харос". Силното представяне позволи на 30-годишния аржентинец да се класира за финалите на АТП за пръв път от 2013 г. Контузията обаче му попречи да играе в Лондон.

Дневник