Григор Димитров ще изиграе два мача в първия си състезателен ден от 2019 г. Българският тенисист ще опита да се класира за четвъртфиналите в индивидуалната надпревара в Бризбейн и ще започне участието си в турнира на двойки.

В 3.00 часа българско време Димитров ще се изправи срещу австралиеца Джон Милман. Шампионът от 2017 г. откри сезона с победа в два сета срещу японеца Йохишито Нишиока, а роденият в Бризбейн Милман преодоля първия кръг след успех в три сета срещу Тенис Сандгрен от САЩ.

Българинът и австралиецът ще изиграят втория мач помежду си на ниво АТП. Преди година, когато защитаваше титлата си, Димитров записа драматична победа с 4:6, 7:6 (8), 6:3, след като спаси два мачбола. Двамата имат и една среща в сериите "Чалънджър". През 2010 г. Милман печели с 6:3, 6:4 в първия кръг на квалификациите за турнира на тревни кортове в Нотингам.

Австралиецът е на 29 години и заема 38-ото място в световната ранглиста. През 2018 г. той записа 19 победи и 19 загуби в турнирите от календара на АТП, а рекордната му позиция е №33 от октомври.

Милман показа отлична форма в последните месеци от миналия сезон, като достигна до четвъртфиналите на US Open. Той все още няма индивидуална титла, но през 2018 г. изигра първия си финал - на червените кортове в Будапеща, където отстъпи срещу Марко Чекинато.

Победителят от мача между Димитров и Милман ще се бори за място в полуфиналите срещу поставения под №2 Кей Нишикори или Денис Кудла от САЩ.

В турнира на двойки българският тенисист отново ще си партнира с американеца Райън Харисън. В двубой от първия кръг двамата ще се изправят срещу поставените под №4 Раджив Рам и Джо Солзбъри. Срещата ще стартира най-рано в 5.00 часа.

Дневник