Шампионът на Англия за сезон 2015-16" Лестър" откри футболната 2019 г. с победа срещу "Евертън". "Лисиците" спечелиха с 1:0 като гости в първия мач от 21-ия кръг на Висшата лига.

Единственият гол на "Гудисън парк" беше отбелязан от Джейми Варди в 58-ата минута. "Евертън" беше по-активният отбор, доминираше през по-голямата част и създаде повече ситуации за гол. "Лестър" обаче игра солидно в защита и дочака своя шанс да измъкне трите точки.

"Лестър" записа трета победа в последните си три мча и общо девета от началото на сезона. Тимът на Клод Пюел събра 31 точки и се изкачи на седмото място. "Лисиците" изпревариха "Уулвърхемптън" с две точки и се доближиха на четири от шестия "Манчестър юнайтед".

В същото време "Евертън" пренесе проблемите си през декември в първия ден на 2019 г. "Карамелите", които стартираха сезона с големи амбиции, допуснаха четвърта загуба в последните си пет мача и остават само с една победа в последните осем кръга.

Тимът на Марко Силва е десети в класирането с 27 точки, колкото имат и 11-ият "Уест хем", който посреща "Брайтън" в сряда.

Дневник