Тотнъм" спечели с лекота първия си мач за 2019 г. "Шпорите" надиграха новака "Кардиф" с 3:0 като гости и излязоха на второ място във Висшата лига преди големия сблъсък между шампиона "Манчестър сити" и лидера в класирането "Ливърпул" на 3 декември.

"Тотнъм" записа десета победа от 12 гостувания и общо 16-а от 21 мача. Тимът на Маурисио Почетино събра 48 точки, като се доближи на шест точки от "Ливърпул" и поведе с една пред "Манчестър сити" и с пет пред "Челси", който гостува на "Саутхемптън" в сряда.

"Тотнъм" реши двубоя с "Кардиф" само за 26 минути с голове на Хари Кейн, Кристиан Ериксен и Хьон Мин Сон. След това гостите доиграха изключително спокойно мача, като не допуснаха опасности пред вратата на Юго Лорис и пропуснаха да спечелят още по-убедително.

"Тотнъм" се изравни с "Арсенал" на върха в класацията за най-много победи във Висшата лига на 1 януари. Двата лондонски клуба имат по девет, а "Ливърпул", "Манчестър юнайтед" и "Манчестър сити" - по седем. Кейн пък е играчът с най-много голове в първия ден от годината - 5.


"Тотнъм" започна ударно мача и поведе само след 140 секунди. Киърън Трипиър центрира от десния фланг към вратарското поле. Шон Морисън не се ориентира добре, изрита топката в крака на Кейн и тя се озова в долния десен ъгъл на Нийл Етъридж.

В 12-ата минута "Тотнъм" стигна до второ попадение. Кейн влезе добре към центъра на терена и със страхотен пас изведе Муса Сисоко на десния фланг. Французинът комбинира със Сон, който бързо намери Ериксен на другия край на наказателното поле. Датчанинът задържа топката, финтира и прецизно я насочи по тревата в долни ляв ъгъл.

В 26-ата минута Сон уби интригата с трети гол. "Тотнъм" организира бърза атака с къси подавания на скорост. Сисоко намери Кейн, който продължи за Сон. Кореецът се освободи вдясно от вратата и изпрати топката в мрежата с удар по диагонала.

Третият гол осигури много спокоен мач за "Тотнъм". Тимът на Почетино владееше продължително топката и изцяло контролираше случващото се на терена. "Кардиф" опита да притесни гостите с няколко центрирания в началото на второто полувреме, но на практика не създаде нищо пред Лорис.

Дневник