Григор Димитров заяви, че Кей Нишикори ще е фаворит в мача помежду им. Двамата ще се срещнат в четвъртфиналите на турнира в Бризбейн.

Двубоят ще е в четвъртък в 11.00 часа българско време.

"Очевидно Кей е фаворитът в момента. Имаше отличен завършек на годината, игра невероятно. Има голяма увереност, чувства се освободен. Мачът ще е труден", заяви Димитров след победата си срещу Джон Милман.

Българинът припомни, че всичките му срещи с Нишикори са били оспорвани. До момента той има една победа в петте мача помежду им. Тя дойде именно в Бризбейн във финала през 2017 г.

Димитров остана доволен от играта си срещу Милман въпреки трудностите при завършването на мача. Той водеше с 6:3, 4:1, но допусна изравняване във втория сет, преди да пробие и да спечели.

"Спомням си какво се случи миналата година (при трудната победа срещу Милман). Очевидно имах това предвид в последните дни, след като разбрах, че ще играя срещу него. Опитвах да направя нещата така, че да бъде по-добре от миналата година", заяви българинът. Той изрази уважение към борбеността на съперника си.

Водачът в схемата Рафаел Надал се оттегли и няма да участва в Бризбейн. "Направих ядрено-магнитен резонанс и той показа малък проблем в бедрото на левия ми крак. Опитах да играя, исках да играя, но докторите ми препоръчаха да не го правя", каза испанецът. На негово място като "щастлив губещ" влиза Таро Даниел.

Дневник