Звездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо определи 2018 за най-добрата година в професионалната му кариера. Португалският футболист обясни, че не гони индивидуални награди, а е отдаден изцяло на отбора си в преследването на големи цели.

"2018 беше най-успешната ми година. Не работя, за да чупя рекорди. Работя за благото на отбора", каза Роналдо пред португалския "Рекорд".

За пръв път от 2016 г. 33-годишният нападател не спечели индивидуалните награди за най-добър футболист на ФИФА и УЕФА. През пролетта Роналдо беше в основата на третата поредна титла на "Реал" (Мадрид) в Шампионската лига, като стана голмайстор в най-престижния клубен турнир с 15 гола.

Впоследствие Роналдо премина в италианския шампион "Ювентус" с трансфер за 112 милиона евро. Нападателят бързо се превърна в основна фигура за "бианконерите", като вече има 14 гола в шампионата.

Той обясни, че не мисли на всяка цена за четвърти пореден и общо шести успех в Шампионската лига. "Спечелването на Шампионската лига е мечта, но не трябва да сме обсебени от идеята. Отборните трофеи са това, което се брои, и работя, за да ги спечелим."

Роналдо допълни, че скоро ще се завърне в игра за националния отбор на Португалия. Той не беше в отбора за Лигата на нациите през есента след договорка с федерацията и треньора Фернандо Сантош.

Дневник