Челси" отчита ръст на приходите от близо 23%, сочи годишният финансов доклад на клуба от Лондон, публикуван в първия ден на 2019 г. Сините имат приходи от 443.4 милион паунда, което е рекорд за клуба. Освен това за пръв път "Челси" преминава границата от 400 милиона.

Печалбата също е рекордна за сините. След изплащането на данъците тя възлиза на 62 милиона паунда. От клуба обявиха, че "Челси" отговаря на всички критерии на финансовия феърплей на УЕФА.

Приходите от телевизионни права бележат драстично увеличение, като са 204.1 милиона паунда срещу 41.7 милиона година по-рано. Това се дължи на завръщането на "Челси" в Шампионската лига.

Въпреки че цените на билетите за мачовете на "Стамфорд бридж" не са променяни от сезон 2011-12, "Челси" бележи ръст и на приходите от продажба на билети. Те са с 8.4 милиона паунда повече от предходния сезон.

Приходите от търговски сделки са 32 милиона паунда за финансовата година.

"Клубът постига рекордни резултати, като продължава да увеличава приходите си с всяка следваща година. Това е доказателство за добрата работа, която свършихме на терена и извън него", каза президентът Брус Бък.

Дружеството, което е собственик на "Челси", Fordstam Ltd. също обяви, че е на печалба от 24.9 милиона паунда.

Дневник