Вратарят Пламен Илиев е близо до трансфер в шампиона "Лудогорец". Футболистът е собственост на румънския "Астра" (Гюргево), но договорът му с тима изтича в края на сезона. Седемкратният шампион иска да го привлече още през зимната пауза и да го наложи като дългосрочна опция на вратата.

Илиев има осем мача от началото на сезона в румънската Лига 1, в които допусна шест гола и запази мрежата си суха три пъти.

Вратарят се познава добре с настоящия треньор на "Лудогорец" Антони Здравков, който му беше наставник в младежкия национален отбор. В последните години Илиев се наложи като №1 в мъжкия национален отбор и записа девет мача, откакто Петър Хубчев пое състава.

Пламен Илиев е на 27 години, а в България игра за "Видима-Раковски" и "Левски". При сините той се наложи като №1 и записа 119 мача в периода 2011-15 година. След това Илиев премина в "Ботошани", а от 2017 г. е в "Астра".

"Лудогорец" се нуждае от вратар, след като бразилецът Ренан е близо до трансфер. Договорът на стража е до края на 2019 г. Втората опция Хорхе Броун не впечатлява, когато получи шанс, а дългогодишният титуляр Владислав Стоянов продължава да лекува тежка контузия.

Междувременнно медиите в Израел съобщиха, че националът на страната Ели Даса е близо до преминаване в "Лудогорец". Десният бек е на 26 години и играе в "Макаби" (Тел Авив).

Дотук "Лудогорец" си осигури едно ново попълнение. Румънският национал Адриан Попа премина под наем от английския "Рединг". Близо до шампионите е и Серкан Юсеин от "Ботев" (Пловдив).

Дневник