Манчестър сити" стана първият отбор, успял да победи "Ливърпул" във Висшата лига през сезона. Шампионите се наложиха с 2:1 срещу червените в много интересен мач на "Етихад".

"Гражданите" поведоха в края на първото полувреме с гол на Серхио Агуеро. След почивката "Ливърпул" изравни чрез Роберто Фирмино, но малко по-късно Лерой Сане се разписа за 2:1.

"Ливърпул" остава начело във Висшата лига с 54 точки. "Сити" излезе втори, като се доближи на четири точки от върха, а третият "Тотнъм" има 48.

Двата отбора изиграха вълнуващ и напрегнат мач, макар головите положения да не бяха много.

През първото полувреме положенията бяха малко, но имаше и моменти, привлекли вниманието. "Манчестър сити" започна по-дейно и се насочи в нападение, но постепенно "Ливърпул" изнесе играта по-напред.

Червените имаха първата добра възможност. В 18-ата минута Садио Мане беше изведен срещу Едерсон и стреля, но улучи гредата. Джон Стоунс опита да избие рикоширалата топка, но след среща с ръцете на вратаря тя се насочи обратно към вратата. Тогава защитникът на "Сити" се хвърли и успя да избие. Графиката от технологията на голлинията показа, че топката не е минала голлинията изцяло и гол не беше зачетен.

Пет минути преди почивката "гражданите" взеха преднина с първия си точен удар. Бернардо Силва подаде на Агуеро, който с мощен удар от малък ъгъл преодоля Алисон.

В началото на второто полувреме "Сити" стоеше добре. Клоп предприе промяна с пускането на Фабиньо вместо Джеймс Милнър и това даде резултат. "Ливърпул" заигра по-остро и създаде притеснения на съперника.

В 64-ата минута, когато след центриране от дясно Андрю Робъртсън пусна успоредно на вратата към непокрития Фирмино, който с глава изравни.

"Сити" отговори бързо и осем минути след това отново поведе. В момент, в който червените се бяха устремили, "гражданите" направиха добра атака. При нея Стърлинг пусна вляво на освободилия се Сане и германецът вкара с диагонален удар по земята.

В 81-ата минута "Ливърпул" организира атака с няколко подавания, след което се получи разбъркване в наказателното поле на съперника, но "гражданите" се справиха. Последва отлично бързо нападение за домакините, при което Стърлинг ускори и изведе Агуеро сам срещу Алисон, но вратарят на мърсисайдци се справи.

Две минути по-късно Салах получи зад защитата в наказателното поле, измъкна се от бранител и стреля, но Едерсон изби.

В 90-ата Бернардо Силва излезе в добра позиция и стреля силно, но право в Алисон и вратарят изби. Топката попадна в Стърлинг, който обаче шутира встрани.

Това беше стотната победа за Гуардиола начело на "Сити". Тя дойде в 144-ия му двубой в отбора.

Дневник