"Реал" (Мадрид) започна годината с равенство при гостуването си на "Виляреал". Двата отбора завършиха 2:2 в отложен мач от Ла лига заради участието на белите в световното клубно първенство в края на декември.

В герой за "Виляреал" се превърна Санти Касорла. Испанският халф отблеляза и двете попадения за отбора си, като вкара решителния гол в 82-ата минута. За "Реал" се разписаха Карим Бензема и Рафаел Варан.

След равенството "Реал" остава четвърти с 30 точки, като белите изостават със седем от водача "Барселона". "Виляреал" е една позиция над зоната на изпадащите с 16 точки.

Първата част премина при разделено превъзходство. Най-деен за "Виляреал" беше Самуел Чаквуезе, който тормозеше защитата на "Реал" с бързите си пробиви.

При един от тях 19-годишният нигериец изведе Касорла, който даде преднина на отбора си с фалцов удар в четвъртата минута.

Авансът на домакините се задържа едва три минути, когато Бензема отбеляза осмия си гол в Ла Лига. Френският нападател върна "Реал" в мача след добра колективна атака, преминала през Лука Модрич, Даниел Карвахал и Лукас Васкес.

Подемът в играта на белите продължи. Гарет Бейл изведе по отличен начин Васкес, чийто удар беше спасен от вратаря на "Виляреал" Серхио Асеньо. Стражът беше безпомощен в 20-ата минута, когато Варан засече с глава центриране на Тони Кроос от фаул.

Двата гола успокоиха играчите на "Реал", които намалиха темпото. От това се възползва Чаквуезе, който проби отдясно и стреля, но Тибо Куртоа се намеси и изби. По-късно гол на "Реал" беше отменен заради засада на Модрич. Хърватинът беше зад защитата при добавка след удар на Кроос.

В началото на второто полувреме играта се накъса след чести нарушения от двете страни.

В 64-ата минута Жерар Морено си отвори място за удар и стреля опасно в близост до вратата на Куртоа. В ответната атака Васкес получи добра възможност, но не отигра ситуацията по най-добрия начин, след като реши да играе сам, вместо да подаде към свободен съотборник.

С напредването на мача изглеждаше, че "Реал" ще запише победа, но с втория си гол в мача Касорла донесе точката за "Виляреал". Испанецът вкара отблизо с глава след центриране на Пабло Форналс.

Дневник