Носителката на пет титли от Големия шлем в тениса Мария Шарапова получи тежък удар по амбициите си да участва на Australian Open. Рускинята приключи турнира в Шънджън с отказване в четвъртфинала заради болки в бедрото.

Шарапова започна трудно двубоя срещу Арина Сабаленка от Беларус, като бившата водачка в ранглистата имаше трудности с придвижването си по корта. Това не позволи на рускинята да се противопостави на съперничката си в първия сет.

За малко повече от половин час игра Шарапова изостана в резултата след 1:6. Тя поиска медицински таймаут преди началото на втория сет, но в крайна сметка не можа да продължи участието си в двубоя и се отказа при изоставане с 2:4.

Предстоят обстойни прегледи, които да изяснят състоянието на Шарапова и дали тя ще може да участва на Australian Open. Първият за годината турнир от Големия шлем започва на 14 януари.

Повече от година Шарапова се опитва да намери ритъма в играта си след 15-месечно наказание за употреба на мелдоний. В момента 31-годишната рускиня е 29-а в ранглистата при жените.

Дневник