„Тотнъм" разгроми четвъртодивизионния "Транмиър" със 7:0 в първия мач от третия кръг в Купата на Англия. В тази фаза на най-стария турнир в света се включват 44-те отбора от първите две нива на английския футбол - Висшата лига и Чемпиъншип.

Фернандо Йоренте получи едва втори шанс да започне като титуляр през този сезон и отбеляза хеттрик. Серж Орие добави две попадения, а по веднъж се разписаха голмайсторите на "шпорите" Хари Кейн и Хьон Мин Сон.

Мачът с "Транмиър" след тежката празнична програма във Висшата лига даде шанс на Маруисио Почетино да пусне в стартовия състава доста от играчите, които получават малко игрови минути.

Като титуляри започнаха вратарят Пауло Гацанига, Давинсон Санчес, Хуан Фойт, Серж Орие, Бен Дейвис, Кайл Уокър-Питърс, Оливър Скип, Деле Али, Лукас Моура, Хьон Мин Сон и Фернандо Йоренте.

Въпреки че доминираше от първата до последната минута, "Тотнъм" вкара само един гол през първото полувреме. "Шпорите" не бяха достатъчно агресивни преди почивката и не създадоха достатъчно положения.


Първата добра се откри пред Моура, който се озова очи в очи с вратаря на "Транмиър", но отправи твърде слаб удар. Гостите все пак поведоха пет минути преди почивката след страхотен изстрел от дистанция на Орие.

Само две минути след началото на втората част Йоренте направи 2:0, след като оползотвори подаване на Сон. В 55-ата минута кореецът, който се намира в страхотна форма от началото на декември, асистира на Орие за третото попадение.

Само две минути по-късно Сон добави и попадение на сметката си. Той пое топката зад централната линия, направи отличен пробив, отвори си позиция за стрелба и с удар с левия крак по диагонала намери далечния ъгъл.

В рамките на две минути между 71-ата и 72-ата Йоренте отбеляза още две попадения, за да оформи своя хеттрик. В 75-ата минута испанският нападател беше заменен от Кейн, който имаше нужда от седем минути, преди да оформи крайното 7:0.

Дневник