Поставеният под №2 Кей Нишикори се класира за финала на тенис турнира в Бризбейн. 29-годишният японец имаше нужда само от 66 минути, за да преодолее полуфиналите с безпроблемна победа с 6:2, 6:2 срещу французина Жереми Шарди.

Нишикори, който в четвъртфиналите отстрани шампиона от 2017 г. Григор Димитров, отново показа страхотен тенис. Той сервираше много стабилно, като вкара 70% от първите си сервиси и загуби само 12 от 47-те точки, които бяха разиграни в неговите подавания.

Японецът играеше агресивно както при сервис, така и при ретур. Той спечели 54% от точките, в които посрещаше - 25 от 46, като стигна до пет възможности за пробив и реализира четири от тях.

Шарди имаше два шанса за пробив в подаванията на Нишикори. И двата обаче бяха спасени от световния №9, който допусна едва осем непредизвикани грешки за целия двубой.

Нишикори постигна шеста поредна победа срещу този съперник и общо седма в деветте срещи помежду им.

Във финала японецът ще се изправи срещу победителя от мача между французина Жо-Вилфрец Цонга и руснака Даниил Медведев.

Нишикори ще опита спечели първа титла в Бризбейн при второто си достигане до финала. Първото беше през 2017 г, когато той загуби от Григор Димитров в битката за трофея.

Японският тенисист се намира в кошмарна серия от девет поредни загубени финала в турнирите на АТП. Последният му титла беше спечелена в Мемфис през февруари 2016 г.

Дневник