Футболната легенда Диего Марадона е бил приет в болница с вътрешен кръвоизлив в стомаха. Проблемът е бил открит при рутинни медицински изследвания в Аржентина, където той е изкарал коледно-новогодишните празници.

Марадона е приет в болницата в петък сутринта и вече е освободен. Според източник от семейството, цитиран от "Ройтерс", проблемът на 58-годишния аржентинец не е сериозен.

"На тези, които се притесняват за баща ми, мога да кажа, че той е добре и скоро ще си е у дома", написа дъщеря му Далма Марадона в "Туитър" в петък.

В следващите дни Марадона ще премине допълнителни прегледи, след което се очаква да отпътува за Мексико, където е треньор на втородивизионния "Дорадос". Агентът му Матиас Морла обяви, че аржентинецът се е договорил да остане още един сезон начело на тима от Синалоа.

Марадона застана начело на втородивизионния отбор в началото на септември. Тимът от Синалоа се намираше в дъното на класирането, но подобри представянето си и записа девет победи в 15 мача под ръководството на аржентинеца.

"Дорадос" завърши седми в редовния сезон и се класира за плейофите, след което стигна до финала. Отборът на Марадона дори беше близо до титлата, но загуби от "Атлетико" (Сан Луис) след продължения.

Дневник