Носителката на Големия кристален глобус Микаела Шифрин продължи пълната си доминация в Световната купа по ски алпийски дисциплини. 23-годишната американка спечели слалома в Загреб и записа девета победа в 17 състезания от началото на сезона.

Шифрин отново беше без конкуренция в коронната си дисциплина. Тя натрупа солиден аванс още в първия манш, като единствена преодоля трасето за по-малко от минута - 59.70 секунди.

Във втория манш американката се спусна спокойно и даде втори резултат, като завърши с общо време 2:01.09 минути. Тя изпревари голямата си съперничка Петра Влъхова с 1.25 сек., а трета с пасив от 1.75 сек. финишира Венди Холденер.

Шифрин записа шеста победа в седмия слалом за сезона. Тя не успя да триумфира единствено в градския паралелен слалом в Осло на 1 януари, когато загуби финалната гонка с Влъхова.

В класирането за малката световна купа в дисциплината двукратната олимпийска шампионка води с 680 точки и аванс от 100 точки пред словачката. Холденер е трета с 375 точки.

В битката за Големия кристален глобус авансът на Шифрин е още по-убедителен. Тя има 1214 точки, а Влъхова и Холденер допълват челната тройка съответно със 748 и 514 точки.

Дневник