Когато искаш да си сред най-добрите, се учиш от най-добрите". До тази максима прибегна Григор Димитров в подготовката си за Откритото първенство на Австралия. Българският тенисист вече е в Мелбърн, където на 14 януари започва първия турнир от Големия шлем за сезона.

На кортовете в "Мелбърн парк" Димитров направи тренировка със седемкратната шампионка при жените Серена Уилямс.

Официалната страница на Australian Open публикува кадри от тренировката на двамата. "Можем да гледаме това цял цен", написаха в "Туитър" от Australian Open.

Димитров добави кратък коментар с емотикони с телевизор и пуканки, а треньорът му Дани Валверду написа "Не точно обичайното нделно занимание", добавяйки съкращението GOAT (най-великата за всички времена) за Уилямс.

За първия турнир от Големия шлем за сезона към екипа на Димитров ще се присъедини и Андре Агаси. Американецът работи с българския тенисист от края на 2018 г.

Българинът започна новия сезон в Бризбейн, където загуби на четвъртфинал от Кей Нишикори. След поражението си шампионът от 2017 г. изпадна от топ 20 на световната ранглиста и от понеделник ще заема 21-о място. Това е най-ниската позиция, която Димитров е заемал от 2016 г.

До началото на Australian Open българинът няма да участва в други турнири, като ще се готви в Мелбърн.

Дневник