Пет месеца след белодробната трансплантация, която претърпя Ники Лауда отново е приет в болница, съобщи ДПА. Трикратният световен шампион във Формула 1 е в интензивното отделение на болницата във Виена заради вирусно заболяване.

"В семейството на Лауда има вирусно заболяване заради което трябваше и той да постъпи в болницата. Планираме да го изпишем през следващата седмица", каза говорителят на болницата Карен Ферингер.

Лауда, който е на 69 години, беше опериран по спешност през август, след като се е почувствал зле по време на своята лятна ваканция. Белодробната трансплантация беше извършена във Виена, след което той остана в болницата близо три месеца.

Легендарният пилот беше изписан в края на октомври, а възстановяването му продължава в домашни условия. Лауда получи забрана да пътува половин година.

През ноември легендарният пилот направи първа поява пред феновете си, като записа видео, излъчено от отбора на "Мерцедес". Трикратният световен шампион във Формула 1 поздрави отбора си "Мерцедес" за световните титли, които бяха спечелени. Люис Хамилтън стана шампион за пети път (четвърти в последните пет сезона), а "Сребърните стрели" взеха титлата при конструкторите за пета поредна година.

Лауда е част от "Мерцедес" от края на 2012 г., като зае ролята на неизпълнителен директор. Австриецът беше с ключова роля за привличането на Люис Хамилтън от "Макларън".

В началото на 2018 г. Лауда напусна RTL, където няколко десетилетия изпълняваше ролята на анализатор.

Дневник