"Реал" (Мадрид) продължи с неубедителеното си представяне от началото на годината, след като не спечели и втората си среща през 2019 г. Три дни, след като завършиха 2:2 с "Виляреал" мадридчани отстъпиха с 0:2 на своя стадион пред "Реал сосиедад".

Баските направиха много силен мач в столицата, а "Реал" не беше на познатото си ниво. Грешките в защита бяха много, а при по-съсредоточена игра "Сосиедад" можеше и да си тръгне с по-изразителен резултат. От другата страна с отлични намеси се отчете вратарят на гостите Херонимо Руй.

Головете за "Сосиедад" вкараха Уилям Жозе в третата минута от дузпа и Рубен Пардо седем минути преди края.

Освен със слабата игра на "Реал" срещата ще се запомни и със спорните решения на съдията, който не даде дузпа за домакините и изгони Лукас Васкес.


Загубата е втора за "Реал" на "Сантяго Бернабеу" от началото на сезона. В края на октомври тимът загуби от "Леванте" с 1:2. В 15 мача треньорът на тима Сантяго Солари вече има 11 победи, едно равенство и три поражения.

След 18 мача "Реал" е пети в класирането с 30 точки. На седем зад лидера "Барселона", който е и с мач по-малко. "Сосиедад" е 11-и с 22 точки, като прекъсна серия от четири поредни поражения в Ла Лига.

Още с първата си атака в мача гостите стигнаха до дузпа, след като Каземиро повали в наказателното поле Микел Мерино. Съдията Мунуера Монтеро отсъди 11-метров наказателен удар, а при него Уилям Жозе стреля мощно в средата на вратата, за да изведе гостите напред.

Това се оказа и единственият точен удар за гостите през първото полувреме. Те не успяха нито веднъж да затруднят Куртоа до почивката, като действията се развиваха изцяло пред вратата на баските.

Аржентинският страж на "Сосиедад" Херонимо Руй се отчете с невероятни намеси. Веднъж и гредата му помогна, за да може гостите да се оттеглят с гол аванс на "Бернабеу".

Задачата на домакините стана още по-трудна, след като в 61-ата минута Лукас Васкес напусна терена. Той получи втори жълт картон в спорна ситуация.

През втората част футболистите на "Сосиедад" пропиляха с лека ръка много добри шансове да вкарат втори гол. Оярсабал, Янузай и Сурутуса имаха няколко възможности, но последното подаване постоянно не се получаваше при гостите.

Веднъж и удар на Янузай беше спасен от Тибо Куртоа.

Един от най-спорните моменти беше в 64-ата минута, когато Херонимо Руй повали Винисиус в наказателното поле. Вратарят на баските не игра с топката, закачайки нападателя с ръка, но съдията Мунуера Монтеро остави играта да продължи.

Натискът на "Реал" се засили и последваха силни минути за домакините. Дори Серхио Рамос заигра в предни позиции в определени моменти, но Руй се справи отлично и два пъти спаси опасни удари.

Когато "Реал" се хвърли в предни позиции да търси изравняване, получи втори гол. Това се случи в 83-ата минута, когато Уилям Жозе прекрасно центрира към непокрития Рубен Пардо и той с глава прати топката зад Куртоа – 0:2.

В добавеното време гостите можеха да разгромят "Реал", но Жозе пропусна отлична възможност. Той беше оставен сам срещу Куртоа след пас на Оярсабал, но стреля над вратата.

Дневник