„Лудогорец" е подписал предварителни договори с двама футболисти, съобщиха от клуба. Националните състезатели Пламен Илиев и Серкан Юсеин са подписали с тима и трябва да се присъединят към шампионите през лятото. Според треньора Антони Здравков обаче има възможност те да дойдат в отбора и по-рано.

Вратарят Пламен Илиев е собственост на румънския "Астра" (Гюргево), но договорът му изтича през лятото. Илиев има осем мача от началото на сезона в Лига 1, в които допусна шест гола и запази мрежата си суха три пъти.

Пламен Илиев е на 27 години, а в България игра за "Видима-Раковски" и "Левски". При сините той се наложи като №1 и записа 119 мача в периода 2011 - 2015 година. След това Илиев премина в "Ботошани", а от 2017 г. е в "Астра".

Серкан Юсеин играе за "Ботев", но договорът на 22-годишния халф с пловдивския тим също изтича след шест месеца. Футболистът има 12 мача за младежкия национален отбор на България. Треньорът Антони Здравков добави, че с отборите им се водят преговори, но "нищо не се прави на всяка цена".

Шампионите обявиха, че нямат интерес към Тодор Неделев, въпреки постоянните спекулации за трансфер на халфа в Разград. Сигурен нов е Адриан Попа, който е преотстъпен от "Рединг".

"Попа има разрешение от "Рединг" да тренира с нас. След месец май можем да го закупим. Брандао е преотстъпен, а Цветомир Панов вече няма да е част от първия отбор", обяви отговорникът по селекцията Георги Караманджуков.
Капитанът Светослав Дяков изрази задоволство от привличането на още български играчи в тима.

"Ръководството знае моето мнение по темата. Аз мисля, че има много добри български играчи, които заслужават да получат шанс. Разбира се, не може само с българи, трябват и класни чужденци. Аз се радвам, че национали идват в "Лудогорец", каза Дяков.

Шампионите съобщиха още, че в щаба на Антони Здравков влиза нов треньор на вратарите Здравко Здравков.

Дневник