"Левски" започва новата година с тренировка и куп въпроси, свързани с бъдещето на клуба. Сините се събират за първото си занимание за 2019 г., което ще се проведе в 10.00 ч.

Три часа по-късно треньорът Славиша Стоянович ще говори пред медиите. Словенецът дойде в София в понеделник, като отговори уклончиво на въпроси на летището.

Стоянович е свързван с работа в националния отбор на Латвия. Преди празниците мениджърът му потвърди пред "Дневник", че е възможно специалистът да напусне сините.

Периодът е предизвикателен за "Левски", като клубът е в тежко финансово положение. В средата на декември УЕФА обяви, че клубът е изваден от евротурнирите за един сезон, но това може да се промени, ако сините платят.

"Левски" трябва да погаси до 28 февруари 2019 г. сумите, които са идентифицирани като просрочени задължения към 30 септември 2018 г.

Ключ към решение на належащите плащания може да се окаже договорът с "Ефбет", който е новият основен спонсор на сините.

В спортен план "Левски" очаква развоя на преговорите с "Берое" за Мартин Райнов. Преди дни клубът направи важен ход с привличането на Димитър Иванков за треньор на вратарите.

Подготовката на "Левски"
След като футболистите преминат медицински тестове, отборът заминава на 10 януари за едномесечен лагер в Кипър. Там сините ще изиграят шест приятелски срещи.
19.01 – УФА (Русия)
25.01 – Хенан (Китай)
30.01 – Висла Плоцк (Полша)
02.02 – Урал (Русия)
05.02 – Судува (Литва)
08.02 – Чукарички (Сърбия)

Дневник